Konusu
1. Gıda Güvenli Kavramı , Tanımlar ve Terimler (Operasyonel ?ûn Gereksinim
Programı v.b )
2. Gıda Mevzuatı ve Yasal Şartlar
3. Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Değerlendirilmesi
4. Belgelendirme Kuruluşlarının Rolü
5. ISO 22000:2005'in Analizi ; Şartları,İçeriği ,Yorumlanması,Sistem
Etkinliğinin Değerlendirilmesi
6. Tehlike Analizi
7. Sistem Dokümantasyonu
8. Denetim, denetim tipleri ve uygunsuzluk tanımları
9. Denetçi / baş denetçi sorumlulukları ve özellikleri
10. ?ûrnek sistemin gözden geçirme
11. Gıda Güvenliği Sistemi Yönetim Programı
12. Denetim senaryosu
13. Denetim planlama ( Check list, denetim planı v.b oluşturma )
14. Denetim ve uygunsuzlukların raporlanması
15. Düzeltici faaliyetlerin değerlendirilmesi
16. Belgelendirme ve akreditasyon hakkında bilgilendirme
17. Pratik çalışmalar
18. Sınav
Kimler Katılabilir
● Kuruluşlarda Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri'nin etkin kurulmasını ve
uygulanmasını sağlayacak yöneticiler
● ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi denetçi/ baş denetçisi olmak
isteyenler
● Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi'nin
●
Tedarikçi/ taşeron denetimlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve
tedarik
zincirinin istenilen nitelikte işlemesini sağlamak isteyenler,
●
Taraf belgelendirme kuruluşlarının denetçileri ile aynı bakış açısı ve bilgi
seviyesini paylaşmak isteyenler
●
Belgelendirme kuruluşlarında çalışabilecek profesyonel denetçiler , denetçi
adayları
●
Danışmanlar
Eğitim Süresi
● 5 gün (ISO 19001' e uygun olarak toplamda net 40 saat eğitim içerir)
● Diğer herhangi bir Baş Denetçi sertifikası alınmış ise eğitim süresi 3 gün.
Eğitimci özelliği
●
İlgili standart konusunda 40 saat baş denetçi eğitimi almış ve 35 adam/gün
denetimi tamamlamış Baş Denetçi
olmak, eğitim vermiş olmak |