Konusu
1.Gıda Güvenli Kavramı Tanımlar ve Terimler (Operasyonel ?ûn Gereksinim Programı
v.b )
2.Gıda Mevzuatı ve Yasal Şartlar
3.Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Değerlendirilmesi
4.Belgelendirme Kuruluşlarının Rolü
5.ISO 22000:2005'in Analizi ; Şartları,İçeriği ,Yorumlanması,Sistem Etkinliğinin
Değerlendirilmesi
6.Tehlike Analizi
7.Sistem Dokümantasyonu
8.Denetim, denetim tipleri ve uygunsuzluk tanımları
9.Denetçi / baş denetçi sorumlulukları ve özellikleri
10.Denetim planlama ( Kontrol listesi, denetim planı v.b oluşturma )
11.Denetim ve uygunsuzlukların raporlanması
12.Düzeltici faaliyetlerin değerlendirilmesi
13.Belgelendirme ve akreditasyon hakkında bilgilendirme
14.Pratik çalışmalar
15.Değerlendirme sınavı
Kimler Katılabilir
● Kuruluşlarda Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri'nin etkin kurulmasını ve
uygulanmasını sağlayacak yöneticiler
● ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi iç denetçisi olmak isteyenler
● Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi'nin yürütülmesinde görev alan çalışanlar
● Tedarikçi/ taşeron denetimlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve
tedarik zincirinin istenilen nitelikte işlemesini sağlamak isteyenler
● Taraf belgelendirme kuruluşlarının denetçileri ile aynı bakış açısı ve bilgi
seviyesini paylaşmak isteyenler
● Danışmanlar
● Şirketlerinde ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi denetlemek isteyen
tüm çalışanlar
Eğitim Süresi
● 2 gün (16 saat)
Eğitimci özelliği
● İlgili standart konusunda 40 saat baş denetçi eğitimi almış ve 35 adam/gün
denetimi tamamlamış Baş Denetçi
olmak, eğitim vermiş olmak |